Algemene informatie

Waar en wanneer?

De optocht vindt plaats op zondag 23 februari 2020!

Ook in 2020 zullen wij weer de optocht gaan lopen in Geesteren. Na het grote succes van de afgelopen jaren, dopen we ook dit jaar de Geermanstraat om tot een echte Smoezenstraat!
Na afloop van de optocht zullen we eerst in de Smoezenstraat een feestje bouwen! Als alles is opgeruimd zullen we gezamenlijk naar de feesttent lopen.

Thema

Tijdens het Doppefeest op zondag 20 oktober 2019 is het thema voor de optocht van 2020 bekend gemaakt! Dit seizoen gaan de temperaturen bij De Smoezen en De Doppe oplopen want het thema voor de optocht van 2020 is…
ZOMERCARNAVAL!🌴☀️

Inschrijven

De inschrijving voor de optocht is inmiddels gesloten!

Wauw, wat zijn we weer trots! Wat gaan we weer met een gigantische groep richting Geesteren om daar de optocht te lopen! Maar liefst 181 (!) mensen hebben zich ingeschreven om met ons de optocht te gaan lopen!

Aanmelding

Als je je aangemeld hebt voor de optocht en je kunt toch niet, dan dien je zelf voor eventuele vervanging te zorgen. Betalingen worden niet gerestitueerd. Geef de wijziging wel door aan optochtcommissie De Doppe, zodat de vervanger op de hoogte gesteld kan worden met informatie over de optocht. Wijzigingen kunnen doorgegeven worden aan het e-mailadres dedoppe@gmail.com.


Informatie optochtlopers

Huisreglement

  1. Geen alcohol tijdens de optocht
  2. Niet roken tijdens de optocht
  3. Volg de instructies van Doppe-leden op
  4. Loop in rijen van maximaal 5 personen
  5. Doe actief en enthousiast mee

Optochtdag

Tijdstip aanwezigheid
Het tijdstip wordt later bekend gemaakt. Alle optochtlopers ontvangen hierover een e-mail.
De Doppe zal zorgen voor een overheerlijk Doppe-Anti-Kater-ontbijt in de bus. Bij het Punt is het mogelijk om een kopje koffie of thee te kopen.

Schminken
Kom zondag puur natuur naar het Punt, dus geen dagcrème, make-up of ander middel voor op je huid, dit in verband met schminken.
Het kan voorkomen dat je eerst iemand moet schminken, voordat jezelf geschminkt wordt. In de zaal zullen één rij zijn om vrouwen te schminken en één rij om de mannen te schminken en één rij voor de kinderen. Ben je bij de laatste tafel geweest, vraag dan aan een Doppe-lid bij welke tafel je kunt helpen schminken. Alle hulp is nodig en het schminken is niet moeilijk, bij elke tafel wordt duidelijk uitgelegd wat de bedoeling is.

Toiletten geesteren
Er is een mogelijkheid om tijdens het wachten in de Kotmanstraat, dus voor de optocht begint, naar het toilet te gaan bij Erve Kampboer. Erve Kampboer bevindt zich aan de Kampboerlaan, een zijweg van de Vriezenveenseweg (richting de kerk, tussen de school en de bibliotheek links het laantje in). Het is absoluut niet de bedoeling om achter de school te plassen.

Lopen van de optocht
We willen graag laten zien dat we met een enorme grote en enthousiaste groep lopers zijn, dus is het de bedoeling dat je niet met meer dan vijf mensen in een rij loopt. De Doppe-leden zullen hierop toezien, maar probeer hier met elkaar ook op te letten. Laten we het publiek verwonderen met de hoeveelheid feestende Smoezen.
Verder verwachten wij van jullie als optochtlopers dat jullie tijdens de optocht actief mee doen met alle dansjes, want hier wordt op gejureerd en enthousiasme is heel belangrijk!

Verzekering
Alle optochtlopers hebben wij inmiddels WA-verzekerd en is er een ongevallenverzekering afgesloten. Het ten strengste verboden om naast de kar te lopen. Ook mogen er geen andere personen of kinderen worden toegelaten op de kar. Deze personen zijn anders niet verzekerd.

Feesttent Geesteren (Kottink)
De Doppe heeft polsbandjes voor alle optochtlopers geregeld voor de feesttent. Deze polsbandjes worden ’s ochtends bij het aanmelden in het Punt aan jullie verstrekt, bewaar dit polsbandje goed, want weg=pech.

ID-Kaart
Er wordt net zoals elk jaar gecontroleerd op leeftijd. Dus neem je ID-kaart mee.

Vertrek bussen
Er vertrekken op twee tijden bussen naar Vroomshoop. Deze zullen waarschijnlijk wederom bij de kerk klaar staan. Zorg dat je op tijd bent, zodat je niet in Geesteren achterblijft. Tijdens het pak ophalen heb je aangegeven met welke bus je retour gaat, onderling ruilen is i.v.m. de indeling NIET meer mogelijk. Mochten mensen langer in Geesteren willen blijven, dan dienen zij zelf vervangend vervoer te regelen. Geef dit dan wel even aan bij een van de Doppe-leden, zodat wij hiervan op de hoogte zijn i.v.m. de bussen.

AVG: Algemene Verordening Gegevensbescherming
Foto’s en video’s worden gepubliceerd via gedrukte, sociale en online media kanalen. Wil je een foto of fragment laten verwijderen? Stuur de organisatie dan een bericht via één van de mediakanalen waar we actief op zijn en dan wordt het geplaatste materiaal, daar waar mogelijk verwijderd.
O.C. De Doppe draagt als organisatie geen verantwoording voor foto’s en filmopnames door derden.


Kleding

Pasmoment
De data voor de pasmomenten zijn nog niet bekend. Deze worden bekend gemaakt nadat de inschrijving gesloten is. Alle optochtlopers ontvangen hier ook een e-mail over.

Pak kopen?
Bij het ophalen van het pak kun je aangeven of je deze wel of niet wil kopen. Je kunt het pak kopen voor € 10,-. Voor de late beslissers is voor vertrek naar Geesteren nog de laatste mogelijkheid om het pak te kopen Als iedereen het pak koopt, lopen we ook mooi als één grote groep in de feesttent in Geesteren. Indien het pak niet gekocht wordt, moet het direct na afloop in de Smoezenstraat ingeleverd worden bij Kim Brandsen of Ruben Wind.

Onderkleding
MANNEN: Gelieve zwarte onderkleding te dragen ZONDER capuchon.
VROUWEN: Gelieve zwarte onderkleding te dragen ZONDER capuchon. Alle vrouwen kunnen over hun panty gerust een rokje/broekje dragen zolang deze niet zichtbaar is en niet onder het pak wegkomt.
KINDEREN TOT 12 JAAR: Gelieve zwarte onderkleding te dragen ZONDER CAPUCHON.