Alpe d’Huzes

Op 6 juni aanstaande beklimmen de zussen Kuipers uit Geerdijk de Alpe d’Huez. Tijdens het jaarlijkse fiets- en loopevenement ‘Alpe d’Huzes’ voor KWF Kankerbestrijding gaat de 19-jarige Pleun Kuipers lopend de beroemde Franse berg op. Haar 18-jarige tweelingzussen Jip en Floor Kuipers gaan deze uitdaging hardlopend aan.

De Toren – woensdag 8 mei 2024

Om zoveel mogelijk geld in te zamelen zijn door de zussen Kuipers verschillende acties opgezet. Daarnaast zijn ook de voetbalvereniging, carnavalsvereniging en optochtcommissie in actie gekomen om nog meer geld op te kunnen halen.

De Doppe heeft op zaterdag 25 mei een actiedag om geld in te zamelen voor stichting ‘W-ij doet ‘t samen’. We trappen de dag af met een fietstocht en ‘s avonds nemen we de huiskamer van Vroomshoop (Café Kremer) over!

Fietstocht

Om 7.30 verzamelen alle fietsers bij Café Kremer en gaan we naar het startpunt van de fietstocht!

Uiteraard blijven onze carnavalsroots niet achter met een fietstocht door het Twentse landschap. We starten in de carnavalshoofdstad van Twente: de Ganzenmarkt in Oldenzaal. De locatie is ook wel bekend als het eindpunt van de Grote Twentse Carnavalsoptocht en waar de prijsuitreiking plaats vind!

Vervolgens gaat onze tocht richting Fleringen. In de carnavalsperiode ook wel bekend als het Kroesmennekesdorp. Elk jaar moedigen wij hier onze toppers van dansmariekes aan op het Dansmariekeconcours!

Voor de eerste pitstop gaan we richting het Papsleef’ndorp (Geesteren). Uiteraard bekend van de optocht en de Papsleef’ndag op de optochtzondag!

Onze tocht gaat na een korte pauze verder naar Turvendorp Langeveen. Elk jaar zijn we hier van de partij met de eerste carnavalsoptocht van het seizoen en zijn zij standaard onze laatste locatie voor we weer terug gaan naar Café Kremer met Rosenmontag!

Via onze nieuwste Noabers uit Kloosterhaar fietsen we het laatste stuk naar het mooie Smoezenlaand. We eindigen rond 11.45/12.00 met een feestelijk onthaal in Vroomshoop bij Café Kremer!

De route is 41,2 km en mag met elke fiets afgelegd worden. Rij je liever elektrisch? Dit is geen probleem!
Wij zorgen ervoor dat jij en je fiets ‘s ochtends naar Oldenzaal gebracht worden!

De fiets kan vrijdagavond (24 mei) om 19.00 uur gebracht worden bij d’Oale Skoele zodat we deze gereed kunnen maken voor vervoer naar Oldenzaal.

Inschrijving kan via onze website. Het inschrijfgeld is €15,- en gaat volledig ten naar stichting ‘ W-ij doet ‘t samen’

Route

Download de GPX-route hiernaast
of bekijk de route hieronder!

Fiets je niet mee? Kom ons binnen halen rond 11.45 / 12.00 uur bij Café Kremer

Winkelwagen