Schminkschema 2018

Nog een paar dagen en dan staan we met ruim 220 lopers in Geesteren te wachten voor de start van de optocht. Om alles in goede banen te laten verlopen, zijn er verschillende shifts waarbij de lopers zich moeten melden bij Het Punt. Je hebt een mail ontvangen met daarin het exacte tijdstip. We vragen je met klem om ook op dat aangegeven tijdstip aanwezig te zijn.

Bekijk hier het schminkschema (PDF) >

Hierbij informatie over de optocht 2018! De pakken zijn klaar, de kar is helemaal af en aankomende zondag 11 februari is het zover: DE OPTOCHT in GEESTEREN! Even een paar belangrijke aandachtspunten:

CARNAVALSPAKKEN
Inmiddels hebben alle optochtlopers het pak opgehaald. Voor de late beslissers is er voor vertrek naar Geesteren nog de laatste mogelijkheid om het pak te kopen voor € 10,00 zodat het jouw eigendom is. Als iedereen het pak koopt, lopen we ook mooi als één grote groep in de feesttent in Geesteren. Indien het pak niet gekocht wordt, moet het direct na afloop in de Smoezenstraat ingeleverd worden bij Kim Brandsen of Ruben Wind.

ONDERKLEDING
MANNEN: Gelieve zwarte onderkleding te dragen ZONDER capuchon.
VROUWEN: Gelieve zwarte onderkleding te dragen ZONDER capuchon. Alle vrouwen kunnen over hun panty gerust een rokje/broekje dragen zolang deze niet zichtbaar is en niet onder het pak wegkomt.
KINDEREN TOT 12 JAAR (‘LOPENDE VUURTJES’): Gelieve zwarte onderkleding te dragen ZONDER CAPUCHON

TIJDSTIP AANWEZIGHEID ZONDAG
Wees op tijd aanwezig, want alle 228 lopers moeten in de schmink en we moeten op tijd met de bussen vertrekken naar Geesteren. Wees dus op tijd! De Doppe zal zorgen voor een overheerlijk Doppe-Anti-Kater-ontbijt in de bus. Bij het Punt is het mogelijk om een kopje koffie of thee te kopen.

AFMELDING
Op dit moment hebben we geen afmeldingen gehad en we verwachten dat iedereen fris en gezellig meeloopt. Mocht je op de dag van de optocht ziek zijn of een andere geldige reden hebben dan graag afmelden bij Jos Warringa, zondagochtend vanaf 07.00 uur te bereiken op het telefoonnummer 06-20031807.

SCHMINKEN
Kom zondag puur natuur naar het Punt, dus geen dagcrème, make-up of ander middel voor op je huid, dit in verband met schminken.

We hebben een grote uitdaging dit jaar om alle lopers te schminken en daar hebben we jouw hulp bij nodig. Het kan voorkomen dat je eerst iemand moet schminken, voordat jezelf geschminkt wordt. In de zaal zullen één rij zijn om vrouwen te schminken en één rij om de mannen te schminken en één rij voor de kinderen. Ben je bij de laatste tafel geweest, vraag dan aan een Doppelid bij welke tafel je kunt helpen schminken. Alle hulp is nodig en het schminken is niet moeilijk, bij elke tafel wordt duidelijk uitgelegd wat de bedoeling is.

TOILETTEN GEESTEREN
Er is een mogelijkheid om tijdens het wachten in de Kotmanstraat, dus voor de optocht begint, te plassen bij Erve Kampboer. Erve Kampboer bevindt zich aan de Kampboerlaan, een zijweg van de Vriezenveenseweg (richting de kerk, tussen de school en de bibliotheek links het laantje in). Het is absoluut niet de bedoeling om achter de school te plassen.

ALCOHOL & ROKEN
Ook dit jaar is ALCOHOL tijdens de optocht ten strengste verboden, dit is opgelegd door de organisatie van Geesteren. Indien wij ons hier niet aan houden worden we uitgesloten van deelname. Het is dus ook NIET de bedoeling om de shotjes die aan de kant van de route staan te nuttigen. Dit geldt ook voor het ROKEN. Voordat de optocht begint en na afloop in de Smoezenstraat en de feesttent is er voldoende mogelijkheid om wat te drinken en te roken!

VERZEKERING
Alle optochtlopers hebben wij inmiddels WA-verzekerd en is er een ongevallenverzekering afgesloten. Aangezien we dit jaar een prinsenwagen hebben, is het ten strengste verboden om naast de kar te lopen. De Raad van Elf, Prins en Adjudant en jeugdprins en jeugd Adjudant staan tijdens de optocht op de wagen en mogen de kar tijdens optocht niet verlaten. Ook mogen er geen andere personen of kinderen worden toegelaten op de kar. Deze personen zijn anders niet verzekerd.

SMOEZENSTRAAT GEESTEREN
Nodig al je vrienden en bekenden uit om de optocht te komen bekijken in Geesteren. De Geermanstraat hebben we omgedoopt tot onze eigen Smoezenstraat, hier zal eten en drinken aanwezig zijn en kun je zelfs even naar het toilet. Ook zorgen we daar voor een spetterende afterparty met Danny Heden. Dit zal een mooi feestje worden! Als alles is opgeruimd, zullen we gezamenlijk naar de feesttent lopen.

FEESTTENT GEESTEREN (KOTTINK)
De Doppe heeft polsbandjes voor alle optochtlopers geregeld voor de feesttent. Deze polsbandjes worden ’s ochtends bij het aanmelden in het Punt aan jullie verstrekt, bewaar dit polsbandje goed weg=pech.

ID-KAART
Er wordt net als vorig jaar gecontroleerd op leeftijd. Dus neem je ID-kaart mee.

VERTREK BUSSEN
Er vertrekken op twee tijden bussen naar Vroomshoop. Deze zullen waarschijnlijk wederom bij de kerk klaar staan. Zorg dat je op tijd bent, zodat je niet in Geesteren achterblijft. Tijdens het pak ophalen heb je aangegeven met welke bus je retour gaat, onderling ruilen is ivm de indeling NIET meer mogelijk. Mochten mensen zelf langer in Geesteren willen blijven dan 18.30 uur dienen zij zelf vervoer te regelen. Geef dit dan wel even aan bij een van de Doppe-leden, zodat wij hiervan op de hoogte zijn i.v.m. de bussen.

Als je nog vragen en/of opmerkingen kun je altijd contact met ons opnemen via dedoppe@hotmail.com.

TOT AANSTAANDE ZONDAG! Wij hebben er zin in!

Met dopsche groet,

OPTOCHTCOMMISSIE DE DOPPE
(O.C.C.V. De Smoezen)

Karoverdracht van De Doppe aan de Smoezen 

Optochtcommissie De Doppe uit Vroomshoop draagt donderdag 8 februari 2018 officieel de carnavalswagen over aan carnavalsvereniging De Smoezen. Met deze wagen zal De Smoezen deelnemen aan de optocht in Geesteren, onder het motto “In vuur en vlam en met veel vertier, zo viert de Smoezen ’t carnaval hier!!” Hoe de wagen er precies uitziet zal donderdagavond onthuld worden.

Het enthousiasme om mee te lopen in de optocht blijft groeien binnen de carnavalsvereniging, maar ook daar buiten. Dat zie je terug in het aantal lopers dat zich hebben opgegeven om met De Smoezen mee te lopen. Veel gezinnen maken er een jaarlijks en feestelijk uitje van. “Daar zijn we als Doppe erg trots op,” aldus Kim Brandsen voorzitter van De Doppe. “Vorig jaar was er een record aantal van 240 lopers, maar ook dit jaar lopen er maar liefst 228 enthousiaste carnavalsvierders met ons mee in de optocht van Geesteren. We kunnen niet wachten als 11 februari om 11:11 uur het startstchot klinkt voor de optocht!”

Liefhebbers van de optocht worden van harte uitgenodigd om samen met De Smoezen de optocht te bekijken in de Smoezenstraat. Het begin van de Geermanstraat is omgedoopt tot Smoezenstraat.

Schminkschema/tijdsschema

Wil je weten hoe laat je aanwezig moet zijn zondag? Bekijk hieronder het schema. In je mailbox vind je een mail met meer info. Mocht je vragen hebben, mail dan naar dedoppe@hotmail.com.

Smoezenstraat 2016

Na het grote succes van de afgelopen jaren, dopen we ook dit jaar de Geermanstraat om tot een echte Smoezenstraat.

Hieronder een plattegrond van Geesteren, met de belangrijkste plaatsen. Centraal zie je de kerk. Als je vanuit Vriezenveen het dorp Geesteren binnen komt, dan vind je net voor het centrum rechts de Kotmanstraat. Daar moet De Doppe zich opstellen voor de optocht. Als je dan verder rijdt naar de kerk en achter de kerk linksaf slaat, vind je de eerste afslag rechts de Geermanstraat. Daarin is na 50 meter de Smoezenstraat gecreëerd.

Een plattegrond van Geesteren met de Smoezenstraat en het startpunt voor De Doppe

Na afloop van de optocht zullen we eerst in de Smoezenstraat een feestje bouwen! Als alles is opgeruimd zullen we gezamenlijk naar de feesttent lopen.

Ludieke actie: 24 uur oliebollen bakken

Maandag 28 december starten we om 22.00 uur met onze ludieke actie om geld op te halen. We gaan 24 uur lang oliebollen bakken bij café Kremer in Vroomshoop. Woont u in de buurt? Dan bezorgen we de oliebollen gratis thuis! U kunt al een zak oliebollen bestellen vanaf 6 euro. Er zitten 10 oliebollen in de zak. Bestelt u 2 zakken dan kost dat slechts 10 euro.

Via deze website kunt eenvoudig uw zakken bestellen (door in het menu te klikken op ‘oliebollenactie‘). Vul alle gegevens in en we komen de oliebollen graag bij u thuis bezorgen. Ook bent u van harte welkom in de kroeg. U kunt aan de bar een zak oliebollen bestellen of gewoon een oliebol aan de bar opeten. We hopen met deze actie genoeg geld op te halen om onze carnavalswagen af te ronden met bewegende delen. Ook gaan we een deel van het geld gebruiken voor de aanschaf van de pakken.

De inschrijving voor de optocht is inmiddels gesloten. Ruim 120 lopers hebben zich opgegeven om zondag 15 februari samen met De Doppe mee te lopen in de optocht van Geesteren.

Zaterdag 20 september wassen wij graag jouw auto!

Van 10.00 t/m 16.00 uur kun je op de parkeerplaats van schoonmaakbedrijf Klaas Harms (Vroomshoop Oost) je auto laten wassen voor slechts 5 euro. Het geld dat we binnenhalen wordt gebruikt voor het maken van de carnavalswagen en de carnavalskleding. Zien wij je zaterdag 20 september bij schoonmaakbedrijf Klaas Harms?

Inschrijving geopend!

Vanaf nu is het mogelijk om je aan te melden voor de optocht van 2015! Schrijf je nu in en loop zondag 15 februari 2015 mee met De Doppe in de optocht van Geesteren. Binnenkort maken wij het thema bekend! Om deel te nemen vragen wij een onkosten vergoeding van € 17,50 (€ 22,50 als je niet een keer komt klussen).

Benieuwd wie zich al hebben ingeschreven? Kijk bij ‘Deelnemers 2015‘. Inschrijven is mogelijk tot 1 december 2014.

De Doppe wint derde prijs in Geesteren

112 Verkleedde giraffen, leeuwen, bosjesmannen en flamingo’s liepen zondag met De Smoezen mee in de optocht van Geesteren onder het motto: ‘Met veel bombarie, gaan de Smoezen dit jaar op safari’. Een fantastisch spektakel wat beloond is met de derde prijs in de categorie grote loopgroep.

De ruim 100 enthousiaste lopers dansten uitbundig door de straten van Geesteren. Toen de groep door de Smoezenstraat trok, was het feest helemaal compleet. De Geermanstraat was eerder die dag, samen met Prins Bram en Adjudant Tom, officieel benoemd tot Smoezenstraat. In die straat stond een grote trailer en er was een stuk afgezet waar alle Smoezen zich hadden verzameld. Alle lopers werden enthousiast toegejuicht toen de wagen met grote olifant en giraffe door de straat trok. De wagen was prachtig, alle Smoezen stonden super trots te kijken toen dit grote gevaarte de hoek om kwam. Elk jaar weet optochtcommissie De Doppe voorgaande jaar te overtreffen, zo was dit jaar de wagen niet alleen groter van omvang, ook stond er voor het eerst een DJ op de wagen. Met een microfoon en een wagen vol carnavalsmuziek zorgde de DJ ervoor dat de lopers en de mensen langs de kant vrolijk mee dansten. Na afloop van de optocht verzamelden de lopers zich in de Smoezenstraat voor een gezellige afterparty. Optochtcommissie De Doppe en de Smoezen kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag. Een dag waarop we niet alleen trots kunnen zijn op de derde plaats, maar ook op de saamhorigheid van alle Smoezen en Smoezinnen.

Vergulde Smoes

Afgelopen vrijdag heeft optochtcommissie De Doppe de Vergulde Smoes in ontvangst mogen nemen. Een grote verrassing, een onderscheiding waar we super trots op zijn. De Doppe organiseert al 8 jaar een deelname aan de optocht in Oldenzaal en Geesteren. We houden van een feestje, maar daarnaast zetten we ons ook graag in voor de vereniging. De woorden van Prins Bram en Adjudant Tom zorgden daarom bij de leden van de optochtcommissie voor een kippenvel momentje. Zo sprak Adjudant Tom:

“Het is Prins Bram 1, tevens de eerste voorzitter van Optochtcommissie De Doppe een grote eer om De Doppe in dit 8e jaar te onderscheiden met de Vergulde Smoes.

Zoals we bij de overdracht van de optochtwagen al hebben gehoord, zijn in 8 jaar De Doppe al 6 oud Doppe-leden Hoogheid of Adjudant geweest bij De Smoezen. Daarbij bestaat de raad van 11 met haar dames uit 8 oud Doppe-leden. Met recht kunnen we jullie de kweekvijver van De Smoezen noemen. De Doppe is naast een kweekvijver voor onze carnavalsvereniging ook een opleidingsinstituut. Op jonge leeftijd krijgt deze fanatieke jeugd de opdracht en verantwoordelijkheid om een optocht te organiseren waar jaarlijks zeker 100 lopers aan deelnemen.  Hierbij vergaderen ze, creëren ideeën met elkaar en brengen die in uitvoering:
– ze bouwen de wagen;
– regelen het geluid;
– regelen het vervoer voor 100 lopers naar en van de optocht;
– regelen voor elke loper een pak en ’s ochtends vroeg tijdig schminken;
– daarbij heeft elke commissie zijn financiële budget en doelstellingen.

In deze kweekvijver ontwikkelingen ze zelf hun sociale, functionele, financiële en organisatorische talenten. Een praktische kweekvijver maar direct ook een leerschool. Hier zijn wij als carnavalsvereniging trots op.

Optochtcommissie De Doppe. Wij zijn trots op jullie, ongeacht het resultaat dat we boeken in de optocht. Jullie zetten De Smoezen op de kaart en deden dat in Oldenzaal en doen dat in Geesteren. Ga zo door! Alaaf!”

Wouter van Dijk, voorzitter van De Doppe, nam vrijdag de Vergulde Smoes in ontvangst.

Smoezenstraat 2014

Afgelopen jaar was de Smoezenstraat een groot succes en dit jaar pakken we het nog groter aan. Op zondag 2 maart lopen we met een grote loopgroep mee in de optocht van Geesteren. Alle belangstellende voor de optocht willen optimaal laten genieten van de sfeer voor, tijdens en na de optocht.

De Geermanstraat kleurde vorig jaar deels geel en blauw. Er zal ook dit jaar een trailer in de straat geplaatst worden en in de buurt van de trailer zal een groter stuk worden afgezet waar iedereen zich kan verzamelen. Samen genieten van de optocht en natuurlijk met z’n allen de 100 juichende Smoezen aanmoedigen als ze voorbij komen als giraffen, flamingo’s en springende bosjesmannen. Voor de gezelligheid zal een muzieksetje geplaatst worden, zodat ook de carnavalsmuziek niet zal ontbreken. Na afloop zullen al lopers zich bij de trailer verzamelen om samen een borrel te drinken op de goede afloop. Ook eten we samen een warme snack. We gaan daar een mooi feestje bouwen!

Als alles is opgeruimd in de straat lopen we met de gehele groep richting het centrum waar samen de uitslag zullen afwachten. De Doppe heeft geregeld dat alle lopers gratis naar binnen mogen in de feesttent van Geesteren.

Hieronder een plattegrond van Geesteren, met de belangrijkste plaatsen. Centraal zie je de kerk. Als je vanuit Vriezenveen het dorp Geesteren binnen komt, dan vind je net voor het centrum rechts de Kotmanstraat. Daar moet De Doppe zich opstellen voor de optocht. Als je dan verder rijdt naar de kerk en achter de kerk linksaf slaat, vind je de eerste afslag rechts de Geermanstraat. Daarin is na 50 meter de Smoezenstraat gecreëerd.

Een plattegrond van Geesteren met de Smoezenstraat en het startpunt voor De Doppe

1 2 3 4  Naar boven