Schminkschema 2018

Nog een paar dagen en dan staan we met ruim 220 lopers in Geesteren te wachten voor de start van de optocht. Om alles in goede banen te laten verlopen, zijn er verschillende shifts waarbij de lopers zich moeten melden bij Het Punt. Je hebt een mail ontvangen met daarin het exacte tijdstip. We vragen je met klem om ook op dat aangegeven tijdstip aanwezig te zijn.

Bekijk hier het schminkschema (PDF) >

Hierbij informatie over de optocht 2018! De pakken zijn klaar, de kar is helemaal af en aankomende zondag 11 februari is het zover: DE OPTOCHT in GEESTEREN! Even een paar belangrijke aandachtspunten:

CARNAVALSPAKKEN
Inmiddels hebben alle optochtlopers het pak opgehaald. Voor de late beslissers is er voor vertrek naar Geesteren nog de laatste mogelijkheid om het pak te kopen voor € 10,00 zodat het jouw eigendom is. Als iedereen het pak koopt, lopen we ook mooi als één grote groep in de feesttent in Geesteren. Indien het pak niet gekocht wordt, moet het direct na afloop in de Smoezenstraat ingeleverd worden bij Kim Brandsen of Ruben Wind.

ONDERKLEDING
MANNEN: Gelieve zwarte onderkleding te dragen ZONDER capuchon.
VROUWEN: Gelieve zwarte onderkleding te dragen ZONDER capuchon. Alle vrouwen kunnen over hun panty gerust een rokje/broekje dragen zolang deze niet zichtbaar is en niet onder het pak wegkomt.
KINDEREN TOT 12 JAAR (‘LOPENDE VUURTJES’): Gelieve zwarte onderkleding te dragen ZONDER CAPUCHON

TIJDSTIP AANWEZIGHEID ZONDAG
Wees op tijd aanwezig, want alle 228 lopers moeten in de schmink en we moeten op tijd met de bussen vertrekken naar Geesteren. Wees dus op tijd! De Doppe zal zorgen voor een overheerlijk Doppe-Anti-Kater-ontbijt in de bus. Bij het Punt is het mogelijk om een kopje koffie of thee te kopen.

AFMELDING
Op dit moment hebben we geen afmeldingen gehad en we verwachten dat iedereen fris en gezellig meeloopt. Mocht je op de dag van de optocht ziek zijn of een andere geldige reden hebben dan graag afmelden bij Jos Warringa, zondagochtend vanaf 07.00 uur te bereiken op het telefoonnummer 06-20031807.

SCHMINKEN
Kom zondag puur natuur naar het Punt, dus geen dagcrème, make-up of ander middel voor op je huid, dit in verband met schminken.

We hebben een grote uitdaging dit jaar om alle lopers te schminken en daar hebben we jouw hulp bij nodig. Het kan voorkomen dat je eerst iemand moet schminken, voordat jezelf geschminkt wordt. In de zaal zullen één rij zijn om vrouwen te schminken en één rij om de mannen te schminken en één rij voor de kinderen. Ben je bij de laatste tafel geweest, vraag dan aan een Doppelid bij welke tafel je kunt helpen schminken. Alle hulp is nodig en het schminken is niet moeilijk, bij elke tafel wordt duidelijk uitgelegd wat de bedoeling is.

TOILETTEN GEESTEREN
Er is een mogelijkheid om tijdens het wachten in de Kotmanstraat, dus voor de optocht begint, te plassen bij Erve Kampboer. Erve Kampboer bevindt zich aan de Kampboerlaan, een zijweg van de Vriezenveenseweg (richting de kerk, tussen de school en de bibliotheek links het laantje in). Het is absoluut niet de bedoeling om achter de school te plassen.

ALCOHOL & ROKEN
Ook dit jaar is ALCOHOL tijdens de optocht ten strengste verboden, dit is opgelegd door de organisatie van Geesteren. Indien wij ons hier niet aan houden worden we uitgesloten van deelname. Het is dus ook NIET de bedoeling om de shotjes die aan de kant van de route staan te nuttigen. Dit geldt ook voor het ROKEN. Voordat de optocht begint en na afloop in de Smoezenstraat en de feesttent is er voldoende mogelijkheid om wat te drinken en te roken!

VERZEKERING
Alle optochtlopers hebben wij inmiddels WA-verzekerd en is er een ongevallenverzekering afgesloten. Aangezien we dit jaar een prinsenwagen hebben, is het ten strengste verboden om naast de kar te lopen. De Raad van Elf, Prins en Adjudant en jeugdprins en jeugd Adjudant staan tijdens de optocht op de wagen en mogen de kar tijdens optocht niet verlaten. Ook mogen er geen andere personen of kinderen worden toegelaten op de kar. Deze personen zijn anders niet verzekerd.

SMOEZENSTRAAT GEESTEREN
Nodig al je vrienden en bekenden uit om de optocht te komen bekijken in Geesteren. De Geermanstraat hebben we omgedoopt tot onze eigen Smoezenstraat, hier zal eten en drinken aanwezig zijn en kun je zelfs even naar het toilet. Ook zorgen we daar voor een spetterende afterparty met Danny Heden. Dit zal een mooi feestje worden! Als alles is opgeruimd, zullen we gezamenlijk naar de feesttent lopen.

FEESTTENT GEESTEREN (KOTTINK)
De Doppe heeft polsbandjes voor alle optochtlopers geregeld voor de feesttent. Deze polsbandjes worden ’s ochtends bij het aanmelden in het Punt aan jullie verstrekt, bewaar dit polsbandje goed weg=pech.

ID-KAART
Er wordt net als vorig jaar gecontroleerd op leeftijd. Dus neem je ID-kaart mee.

VERTREK BUSSEN
Er vertrekken op twee tijden bussen naar Vroomshoop. Deze zullen waarschijnlijk wederom bij de kerk klaar staan. Zorg dat je op tijd bent, zodat je niet in Geesteren achterblijft. Tijdens het pak ophalen heb je aangegeven met welke bus je retour gaat, onderling ruilen is ivm de indeling NIET meer mogelijk. Mochten mensen zelf langer in Geesteren willen blijven dan 18.30 uur dienen zij zelf vervoer te regelen. Geef dit dan wel even aan bij een van de Doppe-leden, zodat wij hiervan op de hoogte zijn i.v.m. de bussen.

Als je nog vragen en/of opmerkingen kun je altijd contact met ons opnemen via dedoppe@hotmail.com.

TOT AANSTAANDE ZONDAG! Wij hebben er zin in!

Met dopsche groet,

OPTOCHTCOMMISSIE DE DOPPE
(O.C.C.V. De Smoezen)

Geef een reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd.